Ton balığı, hem lezzet hem de sıhhat açısından sunduğu yararlar sayesinde sofralarımızda değerli bir yere sahip. Hint ve Atlantik Okyanusu’nun tertemiz sularından doğal avcılık sistemleriyle elde edilen ton balıkları, beslenme konusunda sağlıklı bir seçenek sunar.
Bu içerikte, ton balığı hakkında bilmeniz gereken 8 değerli bilgiyi sizinle paylaşacağız.
1. Ton balığı lezzet ve besin bedeli açısından güçlü ve sağlıklıdır.
2. Yalnızca doğal avcılık ile yakalanan Dardanel ton balıkları, Hint ve Atlantik Okyanusu’nun tertemiz sularından sofralarımıza gelir.
3. Dardanel ton balıkları okyanusların genç balıklarından elde edilir.
4. Dardanel, 2017 yılından bu yana da Balığını Sorgula sistemiyle balığın hangi bölgede hangi gemi ile avlandığını ve balığın cinsini tüketicileri ile paylaşıyor.
5. Türkiye’de kişi başına yıllık ton balığı tüketimi 310 gramken, Amerika ve Avrupa’da 3.5 kg, Ortadoğu’da ise 2 kg’dır.
6. Ton balığında bulunan Omega-3, yüksek protein ve güçlü bir antioksidan olan selenyum bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.
7. Ton balığı salatalar, sandviçler ve makarnalar dahil olmak üzere çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
8. Ton balığının en özel yerinden hazırlanan ve içeriğinde soğuk sıkım zeytinyağı kullanılan Dardanel Ton Bonfile, Türkiye’de bir birinci olarak cam kavanozda tüketiciye sunuluyor.
Dardanel ton balıkları avlandıktan sonra -18 derecede dondurulur ve büyük nakliye gemileriyle Çanakkale’ye getirilir.